A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Гімназія с.Корналовичі Новокалинівської міської ради
Самбірського району Львівської області

Новини

Дата: від до Скинути

Стежками Шевченка

Щовесни,коли тануть сніги І на рясті просує веселка💐 Повні сил і живої снаги Ми вшановуємо пам'ять    ШЕВЧЕНКА!🌿

09:33 11.03.2024

"На гостині у Кобзаря"

9 березня особлива дата для українців – День народження Тараса Григоровича Шевченка. Його називають нашим пророком, Великим Кобзарем і українським генієм. Шевченко був відомий і боротьбою за визволення українського народу. Учні 1-4 класів разом із своїми вчителями ( Оксаною Зельман, Тетяною Унятицькою,   Наталією Наконечною, Світланою Янушевич ) провели цікаві та змістовні заходи, на яких ознайомили учнів із життєвими стежками Великого Кобзаря.

14:19 08.03.2024

"Єднаймо душі словом Кобзаря"

210 років минуло з дня народження поета, великого сина нашого народу - Тараса Шевченка, проте і нині живе під сонцем України Кобзареве слово, слово великої, непогасної любові до свого народу, своєї землі. Учні Корналовицької гімназії долучились до флешмобу "Єднаймо душі словом Кобзаря". Вивчаємо його, думаймо над його істиною, виконуймо його заповіти. І серед них найперший і найголовніший:  Свою Україну любіть.  Любіть її… во врем'я люте,  В остатню, тяжкую мінуту  За неї Господа моліть.

11:26 08.03.2024

Уклін,тобі Тарасе!

В історії назавжди залишаються імена, які з гордістю вимовляє, пам'ятає і шанує людство. До них належить ім'я Т.Г.Шевченка - поета, художника, громадського діяча, національного героя. Під керівництвом учителя української мови та літератури Наталії Легуцької учні 6-9 класів пройшлися кроками життя і творчості Кобзаря, погравши в інтелектуальну гру "Шевченкіана". Зчитуючи QR-коди, які розміщені у коридорах закладу, школярі дізналися багато цікавих фактів про митця. Вклонімося світлій пам'яті поета. В ньому наша історія, наша мрія, наша надія!

18:54 07.03.2024

Методоб'єднання "Казкотерапія як засіб всебічного розвитку дитини"

Казка... її можливості великі.  Усі ми родом з дитинства. І найперше, що постає в наших думках, згадуючи цю прекрасну пору, — казка. Її можливості безмежні!  🔸Саме казка  сьогодні, 6 березня 2024 року, об’єднала професійну спільноту вихователів та музичних керівників закладів дошкільної освіти Новокалинівської ТГ.  Досвідом роботи із колегами ділились педагоги дошкільного підрозділу Корналовицької гімназії.  До уваги учасників була представлена презентація вихователя Галини Тоганчин «Казкотерапія як всебічний розвиток дітей», в ході якої вихователь ознайомила колег із методи казкотерапії, які допомагають  педагогам  дошкільних установ, виховувати, розвивати і навчити дітей продуктивним навичкам взаємодії з іншими людьми, розвинути мову, мислення, пам'ять, уяву. 📌Практичний психолог Корналовицької гімназії Ірина Турлай показала один із засобів заспокоєння дітей під час воєнних дій, провела майстер-клас «Терапевтична казка - Герої також плачуть». Казкотерапія вважається найбільш мʼяким методом в роботі психологів, адже утворює процес зв’язку між казковими подіями та поведінкою в реальному житті, у даному випадку перенесення реальності у казковий зміст. Саме в такий спосіб психологи та вихователі працюють над розвитком емоційної сфери дошкільників, який вдало впливаємо  на зниження рівня тривожності  дітей. 📌Майстер-клас  з елементами квесту «Гармонія музики» провела музичний керівник Галина Гриб, де за допомогою QR-коду учасники в груповій роботі  проходили завдання на музично-казкову тематику.  📌Калейдоскоп інсценізацій казок продемонструвала вихователь Наталія Грось, там і театр на фартушку казки «Колобок», настільний театр казки «Ріпка», пальчиковий театр «Троє поросят» в т. д. Провела майстер -клас « Стаканчиковий театр». Безперечно, саме у дошкільні роки життя дитини казки є неодмінною складовою її світу, саме через казку у такому віці дошкільник засвоює найкраще соціальний досвід. Тож будь-яке завдання дитина виконає краще та з більшим задоволенням, якщо захопити її казковим сюжетом.

18:46 06.03.2024

"Пророчий голос Кобзаря"

Тарас Шевченко - син українського народу ,батько України.Він став символом волі,справедливості та витривалості для кожного громадянина України, оимволом національного руху та відродження Саме його творчість знайшла відгук у серцях людей,пробудила національну свідомість і гідність. У Корналовицькій гімназії учні 5,8 класів під керівництвом вчителя української мови та літератури Оксани Радович провели літературно-мистецьке свято"Пророчий голос Кобзаря",пройшли життєвим і творчим шляхом Великого Кобзаря.

14:25 05.03.2024

"Спротив триває"

З учнями 5,7 класів (класні керівники Турлай І.П,Гриб Г.М) проведено виховну годину.    " Спротив триває!"до десятої річниці окупації Криму. Цей захід має на меті не лише відзначити День спротиву окупації Криму, але й підкреслити історичну та культурну спадщину цієї території .

12:51 29.02.2024

"Світ невідомий"

Підводимо підсумки вивчення теми "Світ невідомий". Впродовж місяця на уроках з ЯДС четвертокласники вивчали, обговорювали, фантазували, досліджували, дискутували на тему "Космос".

10:56 29.02.2024

Проєкт" BRAMA"

Війна відбувається не лише за територіальну цілісність, а й за інформаційний простір.  Саме із цією метою учням нашої гімназії запропоновано стати частиною «BRAMA».

14:07 27.02.2024

"Спротив триває!"

26.02. вчителем образотворчого мистецтва Наталією Бецою була організована виставка малюнків до Дня спротиву окупації Автономної республіки Крим та міста Севастополя.

13:34 26.02.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора